Beveiligde WordPress Hosting mét SSL-certificaat

Beveiligde je website met een SSL-certificaat

Vanaf januari 2017 toont Google Chrome een beveiligingswaarschuwing “Niet veilig” in de adresbalk voor websites zonder HTTPS.
In onderstaande afbeelding zie je hoe een website zonder HTTPS getoond op dit moment getoond wordt. Er wordt alleen een uitroepteken in een cirkel weergegeven voor de domeinnaam:

onveilige website in chrome tot januari 2017
Vanaf januari 2017 wordt er de tekst “Niet veilig” aan toegevoegd, zie onderstaande afbeelding:

onveilige website in chrome na januari 2017

Voor meer informatie lees dit artikel op de Google  Security Blog.

Hoe herken je een beveiligde verbinding?

Websites die via een beveiligde verbinding worden weergegeven zijn te herkennen doordat ze beginnen met een groen hangslot en https://

https-beveiliging

Wat is HTTPS?

HTTPS is de afkorting van HyperText Transfer Protocol Secur, dit is een protocol voor het afhandelen van aanvragen tussen de browser van je bezoeker en je webserver. Om je website via HTTPS weer te geven moet er een SSL-certificaat worden geïnstalleerd op je webserver. SSL-certificaten zijn kleine gegevensbestanden die een cryptografische sleutel digitaal aan de gegevens van een domein koppelen. Als deze is geïnstalleerd, activeert het een groen hangslot en het https-protocol in de adresbalk van de browser en zorgt voor een beveiligde verbinding tussen een webserver en de browser.

De meeste SSL-certificaten zijn gebaseerd op drie verschillende validatie-niveaus, die variëren je in prijs. Het belangrijkste verschil tussen de certificaten heeft te maken met welke gegevens de certificaat-autoriteit controleert voordat een certificaat wordt uitgegeven.

Wat is het belang van een beveiligde verbinding?

De privacy van je bezoekers moet je zo goed mogelijk waarborgen. Daarom is een beveiligde verbinding noodzakelijk zodra de bezoeker persoonlijke informatie via jouw website achter kan laten. Denk bijvoorbeeld aan het invullen van een eenvoudig contactformulier.

Ook Google hecht veel waarde aan een beveiligde verbinding. De beveiligde verbinding is één van de belangrijkere factoren om hoog in de Google zoekresultaten te komen. Vanaf januari 2017 zal Google alle websites zonder een SSL-certificaat markeren als ‘Niet veilig’.

Door de discussie over ‘privacy op internet’ van de laatste tijd hechten steeds meer mensen hier waarde aan. Dus als je websitebezoeker leest dat je website ‘Niet veilig’ is loop je de kans dat hij je website verlaat en naar de concurrent gaat. En dat is natuurlijk het laatste dat je wilt.

Bovendien is er nog de wet op de bescherming van persoonsgegevens. Volgens de wet is het tegenwoordig verplicht om privacygevoelige informatie via een beveiligde verbinding te communiceren. Als website eigenaar dus genoeg redenen om jouw website te beveiligen met een SSL-certificaat.

Gratis SSL-certificaat bij WordPress hosting

Vanaf januari 2017 levert Dialogus WordPress websites met een gratis SSL-certificaat. Hiervoor maken wij gebruik van Let’s Encrypt. Wil je ook dat jouw bezoeker een veilig gevoel heeft bij het bezoeken van je website, maak dan je website veilig met het SSL-certificaat. Wil je daar hulp bij, of wil je je website omzetten naar WordPress inclusief SSL-certificaat, neem dan contact met ons op of bel direct 06 – 230 75096. We helpen je graag.