Website overzetten naar WordPress

Website over zetten naar WordPress

Websites die met een ouder CMS zijn gemaakt zijn niet altijd even toegankelijk. WordPress biedt dan de uitkomst om je content vers te houden. Als WordPress specialist is Dialogus gespecialiseerd in websites omzetten naar WordPress.


Jouw website overzetten naar WordPress?

Waarom WordPress

WordPress is het meest gebruikte content management system (CMS) ter wereld. Het is flexibel en gebruiksvriendelijk. Het maken en aanpassen van pagina’s is eenvoudig voor het vullen van je website heb je geen specialist meer nodig. Dat scheelt je kosten en maakt dat je sneller kunt bijwerken. WordPress websites worden goed weergegeven op tablets en smartphones, en worden goed geïndexeerd door Google. Je website overzetten naar WordPress is een slimme zet!

Je eigen content managen

Het belangrijkste voordeel van WordPress is natuurlijk dat je  zelf je content kunt managen. WordPress geeft je op een heel intuïtieve wijze controle over je eigen website, zonder dat je daarvoor afhankelijk bent van een webdesigner of internetbureau. 

Grootste CMS​

Lang niet alle websites draaien op een CMS. Niemand weet precies wat de cijfers zijn, maar wat je vaak hoort is dat 60% van alle websites op een content management system draait. Van deze websites draait 60% van de websites op WordPress. Daarmee is WordPress met kop en schouders het pupolairste CMS, dat de nummer 2 (Joomal, 6%) en 3 (Drupal, 2%) ver achter zich laat.

Gratis

WordPress is open source en gratis. Dat heeft mede bijgedragen aan de populariteit van het CMS. Er zijn ook duizenden gratis templates, thema’s en plugins beschikbaar die met WordPress geïntegreerd zijn. Er bestaan ook premium betaalde plugins en thema’s: deze kosten vaak tussen de $20 en $60. Als je bijzondere functionalitiet op je WordPress website zoekt kunnen betaalde plugins nodig zijn, maar vaak hoef je geen extra plugins of thema’s aan te schaffen.

Eindeloos veel mogelijkheden

De mogelijkheden met WordPress zijn eindeloos. Wil je weten wat wij met WordPress voor jouw website kunnen betekenen? We vertellen je graag uitgebreid over wat WordPress jou te bieden heeft.

Vragen over WordPress

Vier veel gestelde vragen over je website overzetten naar WordPress

1. Kunnen alle websites worden omgezet?

Ja, bijna iedere website is om te bouwen naar WordPress. De omvang van uw website maakt niet uit. Er kan in bijna altijd een identieke versie gemaakt worden voor WordPress, maar misschien is het juist wel een goed moment om te kiezen voor een frisse nieuwe lay-out die past bij deze tijd.

2. Verbetert mijn positie in Google?

Die kans is erg groot. WordPress websites zijn gericht op een goede ‘ranking’ in de Google zoekresulaten. Er zijn speciale hulpmiddelen (plugins) om je pagina’s goed te laten scoren. Deze installeren we mee, zodat je website beter gevonden wordt.

3. Is het werken met WordPress makkelijk?

Een van de aller grootste voordelen van WordPress is dat je zelf je website kunt beheren. Het uitbreiden, aanpassen, nieuwe pagina’s publiceren is eenvoudig, maar je moet het wel even leren. Daarom krijgt je van ons een instructie waarin we je leren hoe je je website zelf kunt onderhouden.

4. Wat kost het omzetten van mijn website naar WordPress?

De prijs voor het omzetten van jouw website naar WordPress is afhankelijk van de huidige lay-out, de inhoud en de functionaliteit van je website. Het omzetten van een basis portfolio website kost ongeveer € 750,-. Als je een webshop of een complexe website hebt dan zal de prijs hoger zijn. Bekijk ook onze tarieven.


Een offerte voor website overzetten naar WordPress

10 stappen naar WordPress

In tien stappen zetten we jouw website om naar WordPress CMS

1. Functionaliteit bepalen

Als eerste bepalen we welke ‘extra’ functionaliteit je huidige website heeft en hoe we die mee kunnen nemen naar de WordPress-versie van jouw website. Die extra functionaliteit kan bijvoorbeeld bestaan uit beeldanimaties (sliders) en formulieren. Of er zijn koppelingen met back-end software zoals een CRM? Dat zijn belangrijke functies die we over zetten.

2. URL’s inventariseren

We bepalen welke pagina’s door Google zijn geïndexeerd en met welke URL’s. WordPress genereert zoekmachine vriendelijke URL’s, bijvoorbeeld www.jouwdomein.nl/titel-van-de-pagina. Deze url’s geven je website een goede ‘ranking’ in Google. Vooraf inventariseren we de huidig geïndexeerde URL’s, zodat we die mee kunnen nemen in de conversie.

3. Hosting​

Je hebt al een website, dus ook al een hostingcontract. Het is niet 100% zeker dat we op de huidige server WordPress kunnen draaien. We controleren dat vooraf en bieden je een alternatief als dat nodig is.

4. Bouw WordPress-versie

We bouwen de WordPress-versie van jouw website op een tijdelijk domein. Je kunt tijdens de bouw meekijken. Dit domein is gesloten en staat dicht voor Google en andere bezoekers. Jouw WordPress website in ontwikkeling komt dus niet naar voren in de zoekresultaten van Google.

5. Testen​

Als de WordPresss-versie klaar is, krijg je het verzoek om de verschillende pagina’s te bekijken en de functionaliteit te testen. Je krijgt dan ook inloggegevens zodat je kennis kunt maken met de ‘achterkant’ van je nieuwe website.

6. Inpakken​

Als we het er over eens zijn dat alles er uitziet zoals het er moet uitzien en werkt zoals het moet werken, dan ‘pakken we de WordPress website in’ en zetten hem klaar om op je eigen domein geplaatst te worden.

7. Verhuizen​

Op een tijdstip waarop doorgaans weinig verkeer te verwachten is verwijderen we je bestaande website, maken de server ‘schoon’ en pakken je nieuwe WordPress website uit op zijn eindbestemming. Jouw website is dan even offline.

8. Eindcontrole​

Eenmaal op de eindbestemming controleren we opnieuw de werking. Tegelijkertijd melden we je website aan bij Google Analytics en Google WebmasterTools.

9. Versnellen​

Als alles naar behoren werkt en is aangepast, regelen we ‘cache software’ in waardoor je website sneller laadt. Tot slot maken we de eerste back-up.

10. Klaar!

Je krijgt bericht dat de conversie van je website naar WordPress klaar is.

De hele procedure duurt tussen de 5 en 10 werkdagen. Een en ander hangt af van de complexiteit van je website en of je aanpassingen door wilt laten voeren aan het ontwerp of functionaliteit wilt toevoegen.

Kan jouw website naar WordPress?

“Meer dan 95% van de websites kunnen naar WordPress worden omgezet.”

Nog vragen?

Meer van onze veelgestelde vragen over WordPress websites

Wordt mijn hele website een WordPress website?

Ja, je hele website wordt een WordPress website. We leveren de laatste versie van WordPress, in het Nederlands (of Engels), met alle functies die WordPress zo populair maakt.

Mijn huidige website is gemaakt met een CMS. Kan ik toch overstappen?”

Ja, als je een website hebt die gebouwd is met Joomla of Drupal of een ander CMS, kunnen we de website 1-op-1 overzettten naar WordPress. Als je website gebouwd is met maatwerk-software, komen we tot een passende oplossing

Mijn website heeft géén CMS. Kan ik toch overstappen?

Ja zeker. In dit geval is overstappen ook sterk aan te raden. Je zult versteld staan van het gebruiksgemak. Het beheer van je website wordt een stuk makkelijker en je website zal ook beter presteren.

Wordt alle inhoud goed overgenomen?

Ja, alle je content (artikelen, foto’s, banners, achtergronden, video’s) wordt gewoon meegenomen naar nieuwe WordPress website.

Ik heb een meertalige website, is dat een probleem?

Nee, dat is geen probleem. WordPress heeft plugins die het wisselen van taal eenvoudig mogelijk maakt.

Ik heb een webshop, kan die omgezet worden naar WordPress?

Ja, we werken dan met WooCommerce, dé plugin voor WordPress webshops. Je krijgt een webshop met veel handige functies, waaronder bijvoordbeeld een iDeal betaalmodule.

Mijn website heeft heel erg veel pagina’s, wordt het dan duurder?

Dat is afhankelijk van het aantal pagina’s en de manier waarop je website is gebouwd. Het aantal pagina’s dat je in een WordPress website kunt plaatsten is onbegrensd.

Welke plugins komen er met de website mee?

We installeren in ieder geval plugins voor beveiliging, opmaak, snelheidsverbetering, bezoekersanalyse en zoekmachine optimalisatie (SEO).

Kan ik direct aanpassingen laten doorvoeren?

Ja, dat kan uiteraard. Vaak is het overzetten naar WordPress juist een hele goede mogelijkheid om je website wat aan te passen, te vernieuwen qua functionaliteit of qua look.

Moet ik van server/host wisselen?

Meestal is dat wel het geval. Wij willen garant kunnen staan voor een technisch perfecte website, en dat betekent dat we samen werken met een partij waar we goede ervaring mee hebben. In bijzondere gevallen is het mogelijk hier van af te wijken.

Hoe lang is de levertijd?

De levertijd hangt af van de grootte, de vormgeving en de complexiteit van je huidige website. Gemiddeld duurt een omzetting twee weken.

Geven jullie ook WordPress isntructie?

Ja. Nadat je website live is krijg je van ons persoonlijke instructie, waardoor je de website helemaal zelf kunt beheren. Natuurlijk blijven wij op de achtergrond wel technische updates en onderhoud uitvoeren aan je nieuwe WordPress website.