Wat is webdesign

Webdesign vakwerk

Het internet is van iedereen. Iedereen heeft in principe gelijke kansen op het internet. Kansen om verhalen te vertellen. Dromen te verkondigen of geluk na te streven. Webprofessionals maken dat mogelijk. De webprofessional zorgt ervoor dat iedereen een podium kan krijgen, van kattenliefhebber tot kleine retailer tot grote multinationals en massa bewegingen. Webdesigners zijn bouwers, ze zorgen ervoor dat het kan. Het internet is tenslotte niets meer dan miljoenen mensen verbonden door middel van techniek. De websites zijn het gezicht van deze mensen. Websites verbinden en verenigen mensen zich. De webdesigner bouwt bruggen. Dat is vakwerk.

Wat is webdesign?

Webdesign is het vormgeven van websites op het internet. Maar de term wordt ook in bredere zin gebruikt, waarbij ook het technisch ontwikkelen van websites wordt bedoelt. Omdat deze twee aspecten regelmatig door verschillende personen worden uitgevoerd wordt er onderscheidt gemaakt tussen webdesign, dat zich richt op de voorkant van websites, en webdevelopment (webontwikkeling) wat zich op de achterkant (de technische realisatie).

Webdesign is mensenwerk

Het bouwen van een website is iets uit niets maken. Een echt modern ambacht. Het is handwerk, met het grootste oog voor detail gemaakt. Of het nu een website, webshop, campagne of applicatie betreft. Webdesigners laten dingen werken die er nooit waren. Voor iedereen. Webprofessionals helpen de ondernemer zijn toekomst veilig te stellen en dromers hun dromen waar te maken. Webdesign is mensenwerk.

Webdesign is innovatie

Websites bouwen is vernieuwend. Als mensen een innovatie sector moeten noemen zullen ze snel het internet noemen. Iedere maand iets nieuws en voor alles is een community. Nieuwe dingen leren is een passie. Webdesigners hebben de drive om bovenop nieuwe ontwikkelingen te zitten. Het werk heeft een wedstrijd element, het is competitief en toch solidair. Webprofessionals delen hun kennis graag. Het werk is innovatief.

Webdesign is samenwerken

Er is een enorme hoeveelheid blogs over het vak. De internet-professional als community is één van de meest open communities ter wereld. Webdesigners delen de informatie, ervaring, meningen en kennis graag met elkaar. Dit hoort bij het werk. Webdesigners zijn solidair en toch competitief. Ze laten het werk graag zien, want ze zijn er trots op. Ze delen hun successen en leermomenten.