Webdesign

Professioneel webdesign is vandaag misschien wel belangrijker dan ooit tevoren. Door de schat aan open-source tools om websites te ontwikkelen lijkt het misschien een eitje om zelf je website te maken. In de praktijk blijkt echter dat een goede website bouwen een professionele aanpak vereist…

Professioneel webdesign

Bij het ontwikkelen van een goede website komt veel kijken. Het begint al bij een naadloze integratie van je huisstijl met je website. Dat kan soms heel ingewikkeld worden. Daarnaast wil je werken met WordPress – maar mis je misschien de nodige ervaring om op een efficiënte manier in WordPress zelf je content te maken. Een professionele website laten maken is dan gewenst. WordPress webdesign specialist Dialogus helpt je heir in. Niet alleen ontwikkelen we een website die perfect aanlsuit bij je huisstijl, terugkerende bezoekers trekt en hoog in Google zoekresultaten staat – ook geven we je privé instructie in het gebruiken van WordPress en beheren van je content. Makkelijk toch?

Waarom klanten Dialogus kiezen

Ervaring sinds 2001

Sinds de oprichting van Dialogus Webdesign in 2001 werken we ieder jaar aan het verbeteren van onze services. In 18 jaar hebben we honderden klanten geholpen met de vormgeving van hun online presentatie, webdesign en online marketing.

All-in webdesign bureau

Een goede website moet aan veel eisen voldoen. Technisch moet het waterdicht zijn: de website moet responsive zijn, immuun voor hacking-aanvallen en niet zomaar uit de lucht gaan. Maar het oog wil ook wat. Een mooie website is perfect geïntegreed met je offline huisstijl. En als je nog geen huisstijl hebt, wil je die ook direct laten ontwikkelen. Dialogus biedt je een all-in webdesign pakket aan. Van de strategisch brainstorming sessies tot online marketing, content creatie en beveiliging: bij Dialogus heb je één adres voor je nieuwe website.

Slimme communicate

Doordat we altijd kleinschalig werken heb je één contactpersoon bij Dialogus. Een kort lijntje dus, wat betekent dat jouw contact altijd precies weet waar het over gaat. Dit scheelt nodeloos overleg en up-to-date brengen van medewerkers die niet eerder met jouw project te maken hebben gehad.

Strategisch de beste

Een website is méér dan alleen online presentatie. Ons uitgangspunt is dat goede webdesign dus ook meer is dan uitsluitend de ontwikkeling van een nieuwe website. Het bepalen van je online strategie is vaak een van de belangrijkste knelpunten. Pas wanneer we samen haarfijn hebben uitgevogeld wat jouw website strategie zal worden gaan we over naar de volgende stappen. Ook tijdens het proces blijven we steeds scherp: door middel van slimme feedback rondes houden we in de gaten of de ontwikkelde strategie nog goed aansluit bij de ontwikkeling van je WordPress website.

Geen verrassingen

Transparantie is ons credo. We beloven wat de kunnen, en doen wat we beloven. Daarnaast proberen we je altijd zo snel mogelijk op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen. Zo houden we de lijntjes kort, en behouden onze klanten overzicht over het proces. Dat is wel zo duidelijk.

De DIALOGUS© methode

Door de jaren heen hebben we ons webdesign proces tot in de details geperfectioneerd. De fijne kneepjes van ons vak kunnen we natuurlijk niet in één keer duidelijk maken, maar wat we de Dialogus© methode noemen heeft wel duidelijk succes gehad. Benieuwd hoe het in z’n werk gaat? Lees hieronder de  6 eenvoudige stappen van ons webdesign proces.

Persoonlijk gesprek

Onze meest bijzondere belofte is dat we aan webdesign doen dat aansluit bij jouw offline identiteit. Er er is maar één manier om daar achter te komen. In een eerste telefoongesprek gaan we op zoek naar welke website bij jouw project past. Zo zullen we het hebben over je bedrijf of organisatie, maar ook over hoe jij als ondernemer in de online wereld staat. Natuurlijk vertellen we ook wat over onszelf, zo weet je gelijk waar je mee te maken hebt.

Brainstorm sessie

In het bijzonder voor grotere webdesign projecten gaan we graag om tafel voor een uitgebreide brainstorm sessie. In zo’n sessie kan van alles op tafel komen: het kleurenschema van je site, je marketing termen en content creatie – maar ook functionele uitbreiding van je website. Na deze sessie is het beeld bij je website meestal compleet, en kunnen we aan de slag met de ontwikkeling.

Ontwikkeling website

Als we eenmaal weten wat voor website er ontwikkeld moet worden gaat het eigenlijke webdesign proces van start. We beginnen met de cornerstone pagina’s: die pagina’s waar je website om heen gebouwd wordt. We verzorgen opmaak en inhoud voor deze pagina’s, en ontwikkelen een lay-out voor de blog (als je die wilt). Tijdens dit proces vinden twee (soms meer) feedbackrondes plaats, waar je de mogelijkheid krijgt om bij te sturen waar nodig. Professionele webdesign voltrekt zich zo heel flexibel en op een toegangelijke manier.

Feedback en fine-tuning

De fine-tuning van je website kan veel tijd kosten. Zoals het onheil in een klein hoekje zit, zit bij webdesign de tijd met name in kleine knopjes, linkjes en kopjes. Dit is dubbel waar voor opmaak die we eerder al gemaakt hebben. Daarom besteden we in het begin van ons proces veel tijd aan het in één keer goed opzetten van je website. Naderhand toch kleurtje veranderen of de grootte van kolommen en tekstvakken aanpassen in heel tijdsintensief. 

Toch is het detail van je website juist wat de website van een doorsne pagina om kan toveren tot een overtuigende presentatie. Door flexibele feedback te gebruiken is het eindresultaat: een fijne, professionele website die met zorg is onwikkeld.

All-in online marketing

Op zichzelf kan een website je online activiteiten niet trekken. Je zult ook gebruik moeten maken van slimme online marketing technieken, waardoor je bovenaan de zoekresultaten van Google wordt weergegeven.

Daarnaast kijken we samen welk pakket van online marketing bij jouw project past: regelmatig specialistische content uploaden met WordPress, een social media campagne voeren, of Google Ads gebruike om je website meer aandacht te geven. Eén ding is zeker: we zoeken de juiste manier om je website op te laten vallen.

Persoonlijke instructie in WordPress

Het mooie van webdesign met het content management system WordPress is dat je zélf je content kunt beheren. Je kunt met WordPress natuurlijk nog veel meer: ook de opmaak en structuur ven je pagina’s kun je veranderen, je kunt foto’s gebruiken en allerlei plugins gebruiken om je te helpen op een creatieve manier de bezoekers van je website te benaderen.

Daarom krijg je van ons privé instructie in het gebruik van WordPress en je website. Zodat je niet afhankelijk bent van ons, als je een nieuw artikel wilt schrijven. We staan daarnaast altijd voor je klaar als je vragen hebt over het beheren van je website. En dat is wel zo prettig.

365 dagen per jaar ondersteuning

Er blijkt een verbazende hoeveelheid te zijn van vragen en problemen die gedurende de tijd ontstaan over je website. Dialogus Webdesign is 365 dagen per jaar online. Mocht er onverhoopt een acuut probleem optreden met je website dan zijn we iedere dag bereikbaar – ook in het weekend en in de avonduren. 

Dit komt gelukkig maar heel zelden voor. We voeren dan ook regelmatig updates uit op je website om de veiligheid en stabiliteit te garanderen. Hier houden we je natuurlijk netjes van op de hoogte: zo weet je precies hoe het met de gezondheid van je website staat. Dat is nog eens verantwoordelijk webdesign!

Je eigen content

Je eigen content plaatsen is de ideale uitkomst voor slim website management met WordPress. Webdesign wordt een proces waar je samen met Dialogus een leidende rol hebt bij het ontwikkelen van een perfecte website.

Maar zelf content maken is niet al te vanzelfsprekend.  De meeste mensen denken dat je toevallig een goede schrijver moet zijn, of unieke ideeën moet hebben die niemand eerder genoemd heeft. Goede content is inderdaad niet eenvoudig te maken – maar gelukkig zijn er duidelijke hulpmiddelen en richtlijnen die het proces vergemakkelijken. Wij helpen je naast webdesign ook met je content creatie.

Natuurlijk kunnen wij ook je content verzorgen. Neem contact met ons op, en vraag naar de mogelijkheden.

Onze passie is
webdesign