Slimme webapplicaties

Gepubliceerd door Ton van Leest op

Ben je op zoek naar slimme webapplicaties?
Wij ontwikkelen webapplicaties die doen wat je wilt. Veilig, gebruiksvriendelijk, eenvoudig te beheren en besparen tijd.

Geen standaardoplossingen

Wij gebruiken geen standaardconcept, maar nemen je werkproces als uitgangspunt voor de webapplicatie waar je op zit te wachten. Wel maken we gebruik van de huidige webstandaarden en methodieken. We gebruiken onze ervaring in softwareontwikkeling (meer dan 25 jaar) en internet (meer dan 15 jaar) om gebruiksvriendelijke applicaties te ontwikkelen.

Voordelen van een webapplicatie

 • maatwerk internet applicatieser is geen ingewikkelde installatieprocedure bij het uitrollen in een (grote) organisatie nodig, alleen een webbrowser is vereist,
 • webapplicaties hebben geen schijfruimte op de computer nodig,
 • voor een update hoeven er geen wijzigingen op de werkplek gedaan te worden,
 • webapplicaties zijn gemakkelijk te integreren met andere websites of webservices,
 • web-apps zijn in de basis platform-onafhankelijk (Windows, Mac, Linux etc.) doordat ze in een webbrowser draaien,
 • webapplicaties worden door ons modulair opgebouwd, zodat je eenvoudig nieuwe functionaliteit toe kan voegen.

Ervaring in het bouwen van Webapplicaties

Wij hebben in de afgelopen decennia verschillende web applicaties mogen bouwen. Enkele voorbeelden zijn:

 • Medewerkers tevredenheidsonderzoek
 • Bibliotheken met bestelfunctie
 • Communicatiesoftware voor gemeenten
 • Intake programma voor zorgorganisaties
 • Cliënt registratie systemen voor zorgorganisaties
 • Verslagleggings systeem
 • Verschillende datingsites

Wij bouwen diversen registratiesystemen en speciale database-oplossingen en kunnen jouw applicatie ook omzetten in een webapplicaties (web-app).

Webapplicatie ontwikkeling op een projectmatige werkwijze.

Bij de ontwikkeling van een webapplicatie, hanteren wij een projectmatige en gestructureerde werkwijze. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in een de volgende fasen:

 1. de inventarisatie fase (het inventariseren van uw informatiebehoefte),
 2. het maken van een functioneel ontwerp (wat moet de applicatie precies doen),
 3. de planning,
 4. de ontwikkeling en realisatie van de webapplicatie,
 5. de implementatie (conversie van oude systeem naar de webapplicatie),
 6. de nazorg, service en optimalisatie.

De gehele werkwijze is erop gericht om een succesvolle webapplicatie te ontwikkelen die voldoet aan jouw wensen en eisen. Het traject wordt samen met de opdrachtgever uitgevoerd meestal op basis van prototyping, d.w.z. we ontwikkelen stap voor stap met prototypen.

Bootstrap logoModerne technieken

We bouwen de webapplicaties met behulp van moderen technieken met als resultaat dat ze goed worden weergegeven op smartphones, tablets en computers. We gebruiken onder andere; HTML5, PHP, ASP, MySQL, jQuery, Bootstrap framework, et cetera. De documentatie houden we kort en leggen we vast in de applicatie zelf.

Ace admin template

Maatwerk Ace Admin template

Klik voor een vergroting

Wij werken graag met Ace admin template. Dit template is gebouwd met Bootstrap en geeft een groot scala aan mogelijkheden. In combinatie met jQuery, PHP of ASP en een MySQL-database kunnen prachtige webapplicaties ontwikkeld worden. De applicaties zijn niet alleen mooi om te zien en gebruiksvriendelijk ze zijn ook responsief en worden dus goed weergeven op smartphone en tablet. Een voorbeeld van de mogelijkheden van het template kun je hier bekijken.

Webapplicatie ontwikkeling op maat

Bij een oplossing op maat zijn de wensen en eisen bepalend voor de opzet van de webapplicatie. De informatiebehoefte van de opdrachtgever staat centraal. De inventarisatiefase is cruciaal binnen het ontwikkelingstraject. Een doelstelling binnen het voortraject is het, tot in detail, achterhalen van uw wensen, eisen, behoeften en vooral verwachtingen. In sommige gevallen is het hierbij wenselijk om brainstormsessies in te plannen, eventueel met medewerkers van verschillende disciplines binnen de organisatie. Na het inventariseren van de wensen vertalen wij deze naar een functioneel ontwerp, waarin de webapplicatie volledig wordt uitgewerkt op technisch niveau. Pas wanneer het functioneel ontwerp 1-op-1 aansluit bij de wensen, wordt gestart met de ontwikkeling van uw webapplicatie.


Ton van Leest

Internet Consultant